stickyimage

Bezoek ook onze andere websites: Buikpijn, Rugpijn en Spit

Ga naar helpmijmet.nl ! sluit af

Migraine

Mensen die last hebben van migraine klagen vaak over een matige of heftige bonzende, kloppende hoofdpijn. Deze gaat vaak samen met braken en je misselijk voelen. Wat opvallend is bij migraine is dat de pijn vaak aanwezig is aan een kant van het hoofd. Migraine kondigt zichzelf vaak van tevoren aan. De meeste mensen zien dan schitteringen of lichtfiguren. Je kunt ook typische geuren ruiken voordat je de migraine aanval krijgt. Als je een aanval hebt dan kun je vaak niet tegen licht en geluid. De aanval kan lang duren, maar kan ook van korte duur zijn. Dit is per persoon anders. Bij sommige mensen duurt het een halve dag, bij anderen misschien wel drie dagen.


Oorzaak van migraine

De echte oorzaak van migraine is nog niet bekend. Sommige mensen hebben aanleg voor migraine, andere mensen niet. Het kan door spanningen en door vermoeidheid uit worden gelokt, bij sommige mensen gaat het samen met rode wijn, kaas of chocolade. Als vrouwen last hebben van migraine dan kan dat erger zijn tijdens de menstruatie, het lijkt dat hormonen ook van invloed zijn op de oorzaak van migraine. Ook de pil kan hier invloed op hebben.

Hoofdpijnvorm migraine

Bij hoofdpijn in de vorm van migraine kunnen de meeste mensen bij een aanval geen fel en hard geluid verdragen. Het kan zijn dat spreken ook moeite kost. De aanval kan tussen de 4 en de 72 uur duren, afhankelijk van de ernst van de aanval. Sommige mensen hebben er dagelijks mee te maken en anderen eens in het jaar.

Adviezen bij migraine

Wanneer je migraine hebt, is het belangrijk dat anderen dat ook weten. Op deze manier kun je zorgen dat mensen begrip hebben voor je situatie en weten waarom je bijvoorbeeld niet naar een verjaardag kunt. Het is voor jezelf van belang dat je probeert te achterhalen waar de migraine vandaan komt (door middel van een hoofdpijndagboek bijvoorbeeld). De migraine kan met voeding te maken hebben, noteer dit dan ook in je dagboek. Ontspanningsoefeningen kunnen bij migraine helpen wanneer je een aanval hebt of op voelt komen. Medicatie kan altijd nog worden ingezet als andere adviezen geen effect hebben.


Over migraine

Migraine kan te maken hebben met aanleg, met voeding en met hormonen. De echte oorzaak is nog niet bekend. Bij iedereen kan een andere vorm van migraine voorkomen. De een kan dagelijks of elke week aanvallen hebben en anderen eens per jaar. Het belangrijkste is dat je gaat achterhalen waardoor de migraine wordt veroorzaakt, dit kan met behulp van een hoofdpijndagboek zodat je gaat noteren hoelang de migraine aanval duurt, wat je vooraf hebt gegeten en hoe ernstig het is. Als je dat een maand bij hebt gehouden kan er wellicht ontdekt worden wanneer je het meeste last ondervindt van de migraine en wat de oorzaak kan zijn. Probeer er een lijn in te ontdekken.

Migraine

Wat: Aanval van hoofdpijn die tussen de 4 tot 72 uur duurt

Herkenning en symptomen:

  • Bonzende en kloppende hoofdpijn
  • Soms ook braken en misselijkheid
  • Pijn aan één kant van het hoofd
  • Vaak zie je schitteringen of lichtfiguren
  • Tijdens een aanval kan je geen fel licht en hard geluid verdragen

Behandeling:

  • Er bestaat geen concrete behandeling tegen migraine
  • Ontspanningsoefeningen kunnen helpen
  • Medicatie om de pijn de verlichten
  • Houd een dagboek bij om meer inzicht te krijgen wanneer je een aanval hebt

6 jaargeleden door in Migraine , Volwassenen , Welke hoofdpijn is het? , Wie heeft de hoofdpijn?. Je kunt elke reactie op deze reactie volgen door middel van de | RSS feed. Je kunt een reactie achterlaten, of deze laten volgen vanaf jouw eigen website.

Laat een reactie achter

Required